Unieke items

Zo bijzonder als de naam WinjeWanje is, zo bijzonder zijn onze items ook die we verkopen in de winkel. Nu hoor ik je vragen waar komt de naam WinjeWanje Interieurs vandaan? Laten we dat dan ook eerst toe gaan lichten.

WinjeWanje Interieurs

De naam WinjeWanje is zorgvuldig gekozen. “Bosma Meubels had immers zo gewoon geklonken”, zegt Greetje Bosma. “Daarom heb ik bewust gezocht naar een krachtige naam die verder geen directe associaties oproept. WinjeWanje heeft weliswaar een Friese klank en winje doet misschien denken aan wonen. Maar eigenlijk is WinjeWanje een denkbeeldig land dat voorkomt in een boek van de negentiende-eeuwse schrijver Potgieter.” In zijn boek De Zusters schetst hij wonderlijke belevenissen die gebeuren in WinjeWanje. En die wonderlijke beleving willen wij overbrengen in de winkel.

Onze unieke items

Naast onze mooie meubelcollecties laten we ook graag unieke items zien. Dit is een heel uitlopende collectie geworden. Van unieke India kasten, aparte accessoires tot oude legerkisten. We gaan er een paar voor je uitlichten. Voor meer inspiratie ben je altijd welkom in de onze sfeervolle en avontuurlijke winkel in Leeuwarden. Maar voor een eerste blik in de unieke items kan je altijd even op onze website rondkijken.

India dressoir

India kasten

Een prachtig, groot dressoir uit India, gemaakt van hergebruikt teakhout. Afkomstig van oude huizen, bruggen en poorten. Een prachtige toonbank/bar gemaakt van oude poortdeurtjes uit India, bewerkt met prachtig houtsnijwerk. Het zijn stuk voor stuk unieke items. Op onze website kan je ze allemaal vinden, maar om de kast echt goed te kunnen bekijken raden we je aan om even langs te komen in de winkel, want om zo’n unieke kast met al zijn houtsnijwerk mooi op de foto te krijgen, is bijna onmogelijk.

Unieke accessoires

Ook voor unieke accessoires kan je heel goed bij Winje Wanje Interieurs slagen! Wat we allemaal in de collectie hebben, kunnen we niet allemaal in deze blog laten zien maar we zullen er een paar toelichten. Unieke, en echt oude melkbussen, deze zijn afkomstig uit India en erg leuk te gebruiken als bijvoorbeeld een pot of vaas. Iedere melkbus is uniek! Dan hebben we nog unieke, baksteen mallen staan. Ook uit India en deze zijn oud en echt gebruikt om bakstenen in de maken. Antiek dus! Erg leuk ter decoratie of te gebruiken om spullen in te bewaren. Iedere mal is anders en speciaal, en ze hebben nooit precies dezelfde maat. Als laatste, de graanpotten, deze prachtige oude potten zijn vroeger gebruikt voor graanopslag in India. Ze zijn gebruikt en zeker antiek. Van groot tot klein en van smal tot breed, erg leuk als decoratie item of als vaas voor droogbloemen.

Zeg je UNIEK, dan zeg je WinjeWanje Interieurs!

Kortom, zoek je een uniek meubelstuk voor in je woonkamer die niemand anders heeft? Of wil je net even anders dan anders? Kom eens gezellig woonshoppen in onze mooie winkel in Leeuwarden.

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 -18:00 uur
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

Voor de actuele openingstijden op zondag – en feestdagen verwijzen we u naar onze website.

We nemen je graag mee in ons avontuur, tot ziens!

Unieke kruik

Share this post