Over ons

Begeef je in een fictief land, maar dan met échte materialen

WinjeWanje is kwaliteit

Woonwinkel WinjeWanje is een door het CBW erkende woonwinkel. Al onze meubelen en accessoires voldoen daarmee aan de hoogste eisen en worden goedgekeurd nog voor ze het magazijn verlaten. Bovendien profiteer je van de maximale garantieperiode.

Wij bezorgen je meubelen aan huis, zetten het product in elkaar en nemen alle overgebleven verpakkingsmaterialen mee. Wat ook kan, is gebruik maken van onze gratis aanhanger.

01

Persoonlijk advies

Of je nu een lamp zoekt of een complete inrichting: wij denken in alles met je mee. Je vragen zetten we om in een mooi, persoonlijk en praktisch interieur. ‘Door te kijken naar karakter en leefsituatie kan ik een aantal dingen laten zien waarvan je dan meestal al snel zegt: Yes, dit is het!”

02

Jouw (t)huis

We gaan samen met jou om tafel zitten. Geen ingewikkeld gedoe met programma’s. We maken een duidelijke schets met de juiste maten. Met een complete inrichting zet onze styliste bij jou thuis alle puntjes op de i. Denk aan bijvoorbeeld accessoires, verlichting en vloerkleden..

03

Snelle levertijd

Naast een uitgebreide collectie aan maatwerk producten, biedt WinjeWanje ook een groot assortiment voorraad producten. Deze meubelen staan al klaar in onze magazijnen en zijn dus direct, uit voorraad leverbaar! Een hele snelle levertijd dus!

04

Bezorgd bij jou thuis

En dan is er ook nog de mogelijkheid om de meubelen bij jou thuis te laten bezorgen. Je meubelen en woonaccessoires worden bij jou thuis uitgepakt en geplaatst. We zetten alles neer op de gewenste plek en nemen het verpakkingsmateriaal mee. Je geniet dus direct van je nieuwe interieur!

Als VT Wonen het zegt…

‘Beste meubelzaak van Friesland!’ kopt VT Wonen over WinjeWanje in de gelijknamige glossy. Blij verrast zegt trotse eigenaar Greetje Bosma over de eervolle nominatie: ‘Wij steken ziel en zaligheid in deze zaak. Dan is het prachtig om te zien dat al dat harde werken loont en al die passie door zo’n autoriteit als VT Wonen wordt opgemerkt.’.

Dat WinjeWanje niet stilzit, valt op te maken uit de overvolle agenda van het team. Zo zijn er bezoeken aan meubelbeurzen en verre oorden. ‘Wij halen onze inspiratie overal vandaan’, zegt Greetje. ‘Wij willen dat er blijvend over onze collectie wordt gesproken’. ‘En dat niet alleen,’ vervolgt Greetje: ‘wij willen verrassen. Een klant binnenhalen is niet zo moeilijk. Een klant iedere keer weer terug laten komen. Dat is wat ons beweegt’. 

Maatwerk advies

We willen je allesbehalve ontmoedigen als we zeggen dat je er met de aanschaf van al die mooie WinjeWanje meubels nog niet bent. Althans…, nog niet helemaal. Want mooie meubels alleen brengen nog niet de sfeer in huis waar je al zo lang naar zoekt. De keuze van kleur, licht en materiaal maken je huis helemaal af. Gebruik daarvoor ons gratis advies. Welke kleur krijgen de muren? Hoe groot moet de tafel zijn? En wat doet een vloerkleed in je woonkamer?”

Wil ook jij een ‘Waar wonen leven wordt’ advies? Maak een afspraak en vergeet niet je wensen, een schets van je kamer en wat foto’s mee te nemen. Dan kunnen we meteen voor je aan de slag!

Uniek, gewild & écht duurzaam (en zoveel meer)

Kom langs. We hebben een collectie samengesteld die het warme thuisgevoel van leven & wonen perfect voor je weergeeft. En als je er dan toch bent…, maak gerust gebruik van de expertise van onze interieur- en kleurstylistes. Een expertise die zich niet alleen vertaalt in de mooiste woningadviezen, maar daarbij ook nog eens helemaal gratis is. Heb je al een bepaald beeld wat je met je inrichting wil doen? Laat ons met je meedenken. We doen het graag en zijn er – in alle bescheidenheid – best wel goed in.

Ver voordat ‘duurzaam’ een containerbegrip werd, was WinjeWanje al duurzaam bezig. Zo zijn de meubels en woonaccessoires in de collectie gemaakt van duurzame- en natuurlijke materialen. De populaire kasten en tafels van d-Bodhi, worden volledig met de hand gemaakt. Het materiaal bestaat voor 100 procent uit eco-vriendelijk, Aziatisch Teakhout dat eerder is gebruikt voor bruggen, huizen en boten. Het merk, waar we hier in het noorden overigens de exclusieve dealer van zijn, streeft naar een mooiere wereld op een eerlijke manier’, zegt Greetje. ‘Bekijk ook eens onze lampen van maïsblad of parelmoer en de banken van dik, vintage leer. Al onze meubelen hebben een verhaal. Spits je oren. Je hoeft alleen maar te luisteren’, zegt Greetje.

Een fictief land

De naam WinjeWanje is met zorg gekozen. ‘Bosma Meubels was weinig creatief en als we hier toch iets met zijn allen zijn dan is het wel creatief‘, zegt Greetje.

‘Om die reden heb ik bewust gezocht naar een krachtige naam zonder associaties. WinjeWanje doet weliswaar Fries aan met ‘Wenje’ (Fries voor wonen, red), maar dat is het niet. WinjeWanje kwam als fictief land voor in een boek van de negentiende-eeuwse schrijver Potgieter. In zijn boek ‘De Zusters’ verhaalt hij over wonderlijke belevenissen in WinjeWanje. ‘Wat dat betreft had het ook over onze zaak kunnen gaan’, zegt Greetje.

Ons team

Team WinjeWanje Interieurs bestaat uit een veelzijdige ploeg creatieve, gepassioneerde, gezellige mensen. Of het nou gaat om het geven van interieur advies, het stylen van onze showroom óf het brengen en plaatsen van onze meubelen bij je thuis; wij zijn van alle markten thuis. Er is één ding dat wij zeker allemaal met elkaar gemeen hebben, en dat is passie voor interieur!

Greetje

Rick

Ans

Daniel

Marjan

Jurgen