Nieuwe Meubelen

YES! Een nieuwe aanwinst in mijn interieur. Maar wacht, hoe houd ik deze nou het allerbeste schoon en hoe zorg ik dat ik hier zo lang mogelijk van kan genieten?
Op deze pagina leggen wij uit voor welk materiaal het juiste onderhoud geschikt is, zodat uw meubelstuk de aandacht krijgt die het verdient.

Naast een onderhoudsproduct geven wij u de VIER gouden tips die van toepassing zijn op alle meubelbekledingen.

Huisdieren
Onze vrienden vinden het natuurlijk heerlijk om bij je te liggen, maar zelfs de beste stoffen en meest robuuste ledersoorten zijn niet bestand tegen huidvet en scherpe nagels.

Licht
Door licht verandert een materiaal. Zowel zonlicht, als kunstlicht, verbleekt stof en leder. Probeer daarom uw meubelen niet aan directe zonlicht bloot te stellen.
Mocht u de meubelen toch in het licht hebben staan, dan adviseren wij u om het onderhoud elk kwartaal te herhalen in plaats van elk half jaar.

Temperatuur
Bij teveel warmte kan er schade ontstaan aan stofferingen, hout en schuimvullingen. Zet daarom uw meubelstuk niet te dicht tegen een radiator/kachel.

Luchtvochtigheid
Een te lage luchtvochtigheid is niet goed voor uw meubelen. Zo droogt het leder uit, kan het hout vervormen en kan het schuim in uw zitmeubel veranderen. Kortom, het is belangrijk om een gezond leefklimaat te realiseren voor mens, dier en meubel.

Stoffen bekleding

Wij raden aan uw gestoffeerde meubelen regelmatig te stofzuigen met een meubelopzetstuk. Het is ook aan te raden om regelmatig onder de kussens van banken en stoelen te stofzuigen. Ongemerkt verzamelt zich hier veel stof en vuil. Om de meubels te reinigen kunnen die het beste met een vochtige microvezeldoek gedept worden. Als dit niet voldoende werkt, kunt u een vlekverwijderaar gebruiken in combinatie met een droge microvezeldoek. U kunt bij ons zowel de Textile protector als Textile cleaner kopen voor uw microvezel- of textiel producten. Ook raden wij aan de meubelen minstens 2x per jaar in te sprayen met de Protector. Dit geeft een goede bescherming.

Lederen bekleding

Wij raden aan om uw lederen meubelen regelmatig te stofzuigen, voornamelijk ook onder de kussens en in de plooien. Wij adviseren u uw meubelen minstens 2x per jaar in te sprayen met de Protector. Dit geeft een goede bescherming. Geschuurd, geborsteld of geruwd leder is een robuuste en natuurlijke ledersoort met een mooie en warme uitstraling. Om uw leder mooi en schoon te houden, zijn de Leather Care Brushed Leather producten of een losse Vintage Leather Lotion een uitstekende keuze. Heeft u een gewaxte of geoliede ledersoort dan adviseren wij u de Wax&Oil care kit te gebruiken. Voor alle afgedekte ledersoorten adviseren wij de Leather care kit. Natuurlijk kan het ook zo zijn dan u een zogenoemde L60-leder/microleder heeft uitgekozen. Hiervoor adviseren wij het Microfiber Leather care kit.
Al deze unieke producten bevatten hoogwaardige middelen voor het optimaal beschermen, voeden en reinigen van uw leder. Het biedt bescherming tegen o.a. vocht, huidvet, transpiratie en vuil.

Houten meubelen

Iedere houtsoort heeft zijn eigen werking en iedere houtsoort vraagt verzorging. Om te beginnen raden wij aan om uw meubels schoon te houden, verwijder gemaakte vlekken op tijd. Wrijf altijd in de lengterichting van de houtnerf en gebruik niet een te natte doek. Een sopje met groene zeep is een goed middel om teak, acacia en mango meubelen te reinigen, te ontvetten en niet te laten veranderen van kleur. Het voordeel van groene zeep is dat het qua aanschaf niet duur is, het lekker fris ruikt en ontzettend goed werkt.

Wood Sealer: Onbehandeld hout is een echt natuurproduct met een mooie authentieke uitstraling. Woodsealer is een watergedragen kleurloze impregneerolie voor alle onbehandelde of gebeitste houtsoorten. Biedt optimale bescherming tegen water, olie en vet.

Wood Matt Polish:
Een verzorgingsproduct speciaal voor alle matgelakte houtsoorten. Verwijdert eventuele glimplekken, biedt extra bescherming en frist het meubel op zonder een glanslaag achter te laten. Tevens te gebruiken voor houten meubelen die zijn afgewerkt met natural wood sealer.

Wood Wax Oil:
Een verzorgingsproduct speciaal voor alle houtsoorten met een naturel of matte was- en/of olielaag. Het biedt extra bescherming, verzorgt, voedt en verfrist. WaxOil is een universeel verzorgingsproduct en bestaat uit een combinatie van zuivere was en natuurlijke olie.

Wood Greenfix:
Tropisch hardhout zoals teak of acacia is een echt natuurproduct met een mooie authentieke uitstraling. Om uw houten meubel(en) in topconditie te houden gebruikt u deze plantaardige meubelolie op basis van lijnolie voor geolied of onbehandeld hout. Beschermt hout tegen vocht en warmte, voorkomt vlekken en verbetert de slijtvastheid. De tafel krijgt hier een warme kleur van.

Wood Greenfix Black:
Een zwarte verzorgingsolie speciaal geschikt voor geolied of (mat)gelakt hout met een transparant zwarte uitstraling (zogenaamde blackwash uitstraling). Intensiveert de transparant zwarte kleur, biedt extra bescherming tegen vocht en warmte en voorkomt vlekken.