GROEN MOET JE DOEN!

Groen! Best een gewaagde keuze, zou je zeggen. Zou jij het durven? In deze BLOG nemen we je mee in de wereld van groene meubelen en accessoires.


Gedurfd, ja! En tóch zien we het steeds vaker voorkomen de laatste jaren. En dit is zeker niet voor niets! Wist je dat de kleur groen zorgt voor optimisme en harmonie? Jarenlang kochten we neutraal gekleurde banken zoals grijze, witte of zwarte banken. Waarom? Omdat we te horen kregen dat dit in elk interieur past, goed te combineren is met andere kleuren, tijdloze kleuren zijn en gewoon een gemakkelijke keuze is. Maar tegenwoordig willen we wel eens iets anders. We zijn dat neutrale een beetje beu. Laten we eens wat meer opvallends, en wellicht warmers kiezen voor in onze interieurs!

Ook geef je de ruimte een prachtige natuurlijke sfeer door groene meubelen neer te zetten en/of een groene kleur op de muur te schilderen. Groen is eigenlijk altijd een goed idee. WAAR STAAT DE KLEUR GROEN VOOR?

Het is een rustgevende kleur en brengt een kalmerende invloed op lichaam en geest. Groen is de kleur van de oase en groen staat voor de natuur, groei, welvaart, feeën, vruchtbaarheid, emoties en liefde. Groen is de kleur van leven, vernieuwing, natuur, energie en wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu en overeenstemming.

Omdat ons brein bij het opmerken van de kleur groen, evolutionair gezien onmiddellijk de link legt met ontspanning, rust, kalmte, maar ook met natuurlijke groei en een ‘gezonde levensenergie’, zorgt voldoende groen in ons interieur voor een staat van innerlijke rust en harmonie. Ook planten zien we daarom steeds vaker en meer in huis.

HOE COMBINEER JE GROEN?   

  • Vind jij een groene bank te gek en wil je deze hoe dan ook in jouw interieur? Dan komt wellicht de volgende vraag bij je op: ‘hoe stijl je nu zo’n groene bank?’ Dat is helemaal aan jou. Wil je de natuur nog meer benadrukken? Combineer deze bank dan met houten meubelen zoals een bijzettafel, salontafel of boekenkast. Of mix met cognac kleurige meubels en/of accessoires.
  • Mag de bank dé eyecatcher worden? Kies er dan voor rustige, neutrale kleuren en materialen, zo komt jouw groene bank helemaal tot zijn recht.
  • Iets gelige groenen zijn heel mooi in een woonkamer wanneer men ze combineert met warme neutrale tinten. Donkere groenen worden vaak gebruikt in combinatie met stoere houten meubilair  en metaal in een meer Industriële  interieurstijl.
  • Legergroen is heel goed te combineren; denk bijvoorbeeld aan andere tinten groen. Maar ook grijstinten kun je goed gebruiken bij legergroen. Maar je kunt het ook prachtig combineren met zwart.
  • Wil je een wat stoerdere look met een groene bank? Kies dan voor ruige materialen zoals grove plaids, opvallende vloerkleden en kussens.

Een groene bank te groen? Schilder dan de wand in een mooie groentint. Wij helpen je graag met kiezen van de goede kleur. Creëer rust en eenheid door ook accessoires in groen te kiezen, en vergeet vooral de planten en bloemen niet!

Wil je samen met 1 van onze interieur experts kijken naar mooie opties en ideeën? Stuur gerust een berichtje naar  0651690020 of stuur een email naar info@winjewanje.nl, en maak een afspraak! Laat je inspireren en doe de leukste woon ideëen op bij WinjeWanje Interieurs. Kom hiervoor langs in onze sfeervolle showroom aan het Zuidvliet 84-100 te Leeuwarden.

Volg ons op Facebook: www.facebook.nl/winjewanje en Instagram: www.instagram.nl/winjewanje om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, maar natuurlijk vooral voor de mooiste inspiratie beelden uit de winkel.

Hopelijk tot snel bij WinjeWanje Interieurs!

Share this post