Karpet Ruine Grey

De kracht van vloerkleden

Vele maten, vormen, materialen en kleuren

We zien ze meer dan ooit! En we gaan weer het seizoen in om de woonkamer in een gezellige najaar sfeer te brengen, kaarsjes weer aan en weer heerlijk de vloerkleden bij de zithoek. Vloerkleden zie je bijna in elk interieur wel ergens terug komen, en niet alleen binnen maar ook buiten word er steeds meer gebruik gemaakt van een vloerkleed. Een goed vloerkleed kan een verbindende factor worden voor een mooie zithoek, maar pas op, de verkeerde keus kan ook een brekende factor worden. Dus ga vooral niet over één nacht ijs voordat je een vloerkleed in huis legt!

Vloerkleden en trends

Gezien er op het moment echte trends opkomend zijn word de ‘markt’ hierin ook steeds groter dus gevolg hiervan is dat de keus voor de consument uitgebreider word. Voor veel mensen is dit veel te veel keus en dat is ook wel begrijpelijk! We gaan jullie in deze blog meenemen in de karpetten wereld en wij laten gelijk een paar trends zien. Deze trends hebben we overigens, bijna allemaal, in de showroom liggen dus als je ze live wilt komen bekijken, dit kan! De goede maat en kleur kiezen kan echt een dingetje zijn, daarom geven we meteen een paar tips waar je op moet letten en hoe je het perfecte vloerkleed vind voor jouw interieur.

1. Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

De maat van het vloerkleed is stap één! Om een geheel te creëren, is het het mooist als alle voorpootjes van de zitmeubelen op het kleed staan. Zo vormt je zithoek een mooie eenheid in je kamer, dus kies zeker niet een te klein kleed. Maar kies ook niet een te groot vloerkleed, want dan kan je van die ‘fijne’ struikelhoeken creëren en het laatste wat je wilt is dat mensen struikelen over jouw, zo zorgvuldig uitgezochte, vloerkleed!

2. Waar kan ik vloerkleden toepassen?

Ook buiten de zithoek kun je met een vloerkleed alle kanten op. Een mooi exemplaar in de hal kan een fijne binnenkomer creëren. Leg een heerlijk zacht kleed aan het voeteneinde van je bed, dit zorgt voor een extra comfortabel sfeertje. De opties zijn echt eindeloos! Kijk eens kritisch door alle ruimtes, welke ruimte kan nog wel een extra element gebruiken?

3. Is een vloerkleed onder de eettafel een goed idee?

Absoluut! Een kleed in de eethoek is helemaal van nu. Zeker doen dus! Maar zorg er wel voor dat alle poten van de stoelen op het kleed passen, ook als ze niet aangeschoven zijn. Leg je hier een te klein kleed neer verlies je de kracht die je wil geven aan het geheel en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

4. Hoogpolig, laagpolig, grof of fijn?

De structuur van een kleed geeft het karakter! Een hoogpolig of grof geweven kleed heeft door de warrige look een nonchalante uitstraling en kan juist voor een mooi contrast zorgen in een strak interieur. Laagpolige vloerkleden zorgen juist voor een iets netter en strakker geheel. Let dus ook op de structuur van het vloerkleed, wat wil je dat het vloerkleed gaat doen voor de locatie?

5. Helpt een vloerkleed voor de akoestiek?

Zoek je een middel om de akoestiek van de ruimte te veranderen? Ook daar kan een vloerkleed bij helpen, want de structuur draagt ook bij aan het geluid in huis. Vooral als je een harde vloer en geen kamerhoge gordijnen hebt, kan de akoestiek is huis slecht zijn. Hoe grover, hoog poliger en robuuster de structuur, hoe meer het bijdraagt aan de akoestiek in huis.

6. Vloerverwarming: wel of geen vloerkleed?

We krijgen vaak de vraag of er op een vloer met vloerverwarming wel een vloerkleed gelegd kan worden? Waarom wel, waarom niet! Vloerverwarming en vloerkleden gaan prima samen en vooral wanneer er rondom het kleed nog genoeg vrije ruimte is. Wel is het zo dat de warmte op de plek van het vloerkleed zich minder goed kan verspreiden. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden, maar dit kan je eventueel beperken door geen ondertapijt te gebruiken.

7. Print, felle kleur of neutraal?

Heb je een neutraal interieur en twijfel je over de keuze voor een rustig of kleurrijk kleed? Juist in een rustige kamer kan een kleed met een print of felle kleur de ruimte echt tot leven laten komen. Maar het is even durven en heel eerlijk, vaak zijn we gewoon te bang! Durf en DOE! Een vloerkleed is wat dat betreft zo vervangbaar voor een ander exemplaar die wel aan de wensen voldoet. Uiteraard helpen wij je graag bij het maken van de keus, zodat je bij de eerste keus wel gelijk raak schiet, en je elke dag kan genieten van het gekozen vloerkleed.

8. Staat een vloerkleed wel bij mij?

Twijfel je nog? En kan je het moeilijk visualiseren in de ruimte? Het klinkt misschien gek maar leg een paar oude kranten neer om het effect van een vloerkleed te creëren. Zo kan je al een beeld krijgen hoe het er ongeveer uit komt te zien en daarbij is deze techniek ook handig om gelijk de maat van het vloerkleed te bepalen!

9. Welke vorm is de beste keus?

Combineer een rechthoekig vloerkleed met een rond exemplaar die er deels overheen ligt en zet op het ronde kleed een mooie fauteuil. Want met een rond vloerkleed doorbreek je alle rechte lijnen in huis, dit zorgt voor een speels effect. Hierdoor staat een rond kleed perfect in een vierkante ruimte. Maar ook dit is een keus die je niet te snel moet maken.

Vloerkleden op maat

Voor vloerkleden op maat moet je ook bij ons zijn! We hebben een hele mooie collectie waarin de keuze reuze is. Zo hebben we onder andere de prachtige karpetten in de knoop Limone. Deze worden gemaakt van 100% gevilt Nieuw-Zeelands wol. Het voordeel van wol is dat dit erg goed is voor de akoestiek in huis. Daarbij krijg je lekker warme voeten op een karpet als deze en is deze zelf reinigend.
Een ander voordeel van het Limone karpet is dat deze geschikt is voor vloerverwarming! De collectie Limone is verkrijgbaar in diverse afmetingen en in ruim 30 kleuren, we laten een paar kleuren hieronder zien.

Advies

Zoals we al eerder een hebben gegeven in deze blog zijn de mogelijkheden eindeloos! Maar kom gerust langs bij ons in de showroom, dan gaan we samen bekijken wat voor jullie de beste keus is! Maak een afspraak, kom gewoon eens gezellig langs, neem contact op via whatsapp of start een chat via onze website. Neem voor het gemak wanneer een afspraak heeft of langs komt alvast een plattegrond en/of foto’s mee van de ruimte waar u advies voor wilt!

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 -18:00 uur
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

Kijk voor de actuele openingstijden op zon en feestdagen op onze website

Zien we elkaar snel?

Karpet vintage Gold

Share this post