Door VT Wonen gekozen als beste woonwinkel!

VT Wonen heeft WinjeWanje Leeuwarden geselecteerd als beste meubelzaak van Friesland. “Ik probeer mijn ziel in deze zaak te steken en dan is het natuurlijk prachtig als dat door een tijdschrift als VT Wonen wordt opgemerkt”, vertelt Greetje Bosma.

Waar wonen leven wordt

Een interieur dat past bij jouw wonen en leven… daar helpen onze ervaren adviseurs je graag mee!
We doen dit dan ook al meer dan 14 jaar.

Trendsettend in de regio

“Beurzen, internet, magazines, reizen naar verre oorden overal haal ik inspiratie vandaan voor onze unieke collectie. Wij weten je altijd te verrassen met meubels en woonaccessoires die je doen genieten en zo typich WinjeWanje zijn. Zo blijven we uniek en ons zelf.”

Kwaliteit van Nederlandse bodem

De stoffering van onze meubelen komt uit Nederland. “Kwalitatief veel beter binnenwerk en de afwerking. Je ziet en voelt het direct.”

Unieke collectie en maatwerk voor je woonkamer

Laat ons eens meedenken over je interieur, we doen het graag en zijn er naar jarenlange ervaring goed in…

We hebben een collectie samengesteld die het warme thuisgevoel van leven en wonen weergeeft:

Interieuradvies voor jouw manier van leven!

“Wij adviseren je over je complete interieur. Welke kleur krijgen de muren? Hoe groot moet je tafel eigenlijk zijn? En wat doet een vloerkleed in je woonkamer?”

Wil je ook een ‘waar wonen leven wordt’ advies, kom gerust langs met je wensen en neem meteen even een schets van je kamer en wat foto’s mee, kunnen we meteen aan de slag!

WinjeWanje is een denkbeeldig land

De naam WinjeWanje is zorgvuldig gekozen. “Bosma Meubels had immers zo gewoon geklonken”, zegt Greetje Bosma.
“Daarom heb ik bewust gezocht naar een krachtige naam die verder geen directe associaties oproept. WinjeWanje heeft weliswaar een Friese klank en winje doet misschien denken aan wonen. Maar eigenlijk is WinjeWanje een denkbeeldig land dat voorkomt in een boek van de negentiende-eeuwse schrijver Potgieter.” In zijn boek De Zusters schets hij wonderlijke belevenissen die gebeuren in WinjeWanje.

Echte & natuurlijke materialen

De meubelen en woonaccessoires in onze collectie zijn gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. “Kasten en tafels van d-Bodhi worden volledig met de hand gemaakt door ambachtelijke meubelmakers. Hiervoor wordt 100% eco-vriendelijk Aziatisch Teakhout gebruikt van oude bruggen, huisjes en boten. Het merk waar we exclusieve dealer van zijn in het noorden streeft naar een mooiere wereld op een eerlijke manier.”
“Lampen van maïsblad of parelmoer. Banken van mooi, dik vintage leer. De meubelen hebben allemaal een verhaal en bijzondere uitstraling. Daarmee haal je dus echt iets unieks in huis. En het maakt je interieur heel leefbaar”, zegt Greetje Bosma.