wandrek fenn inspiratie

5 Tips: Wandrek inrichten

Heb je onlangs een mooi wandrek gekocht bij WinjeWanje Interieurs? Of hangt er al een tijdje een exemplaar aan de wand en krijg je hem maar niet leuk ingericht? Geen paniek! WinjeWanje Interieurs helpt!

Wandrekken zijn dé trend van het moment. Je ziet ze overal, in alle vormen en maten. Natuurlijk kun je bij ons in de winkel ook kiezen uit alllerlei verschillende modellen. Van vierkant tot rond, of juist ovaal? En van hout, metaal of juist een combinatie van beiden, bij WinjeWanje Interieurs in Leeuwarden vind je ze allemaal!

Wil je meteen inspiratie op doen? Bekijk van alvast onze Youtube Video:

Hier in de winkel worden ze door onze eigen stylistes mooi ingericht, passend bij de hoek waar ze hangen. Maar hoe kun je dit nu zelf mooi maken en passend bij jou interieur? Wij delen met jou onze 5 tips!

Tip 1: Kies de accentkleur zorgvuldig!

Voor ieder interieur geldt; een accentkleur. Dit is een kleur die niet overmatig veel, maar wel aanwezig is. De kleur die jou interieur compleet of af maakt. Het herhalen van deze kleur zorgt namelijk voor samenhang en rust in de inrichting. Dit kunnen uiteraard alle kleuren zijn. Maar vaak is er één kleur die veel terug komt. Heb je bijvoorbeeld een cognac kleurige bank en een groene fauteuil. Dan zal dit groen de accentkleur zijn. Zorg er dan dus voor dat deze kleur ook terug komt bij de accessoires van je wandrek. Zoals een kaars in die kleur, een mooie pot in een bijpassende kleur of een andere leuke accessoire.

Tip 2: Werk in groepjes in het wandrek.

Het is een valkuil die al snel gemaakt wordt… Leuke accessoires hebben, maar ze erg verstrooid in een wandrek hebben staan. De truc is namelijk om te werken in groepjes. Groepjes van drie of vier werkt meestal het beste. Hierin is het ook leuk te werken in verschillende hoogtes. Denk aan een wat grotere pot, een iets kleiner kaarsen standaardje en een klein waxinelichtje. Deze afwisseling maakt het speels maar ook overzichtelijk en rustig.

Tip 3: Gebruik verschillende materialen

Zoals we bij tip 2 al vertelden werkt het goed om in groepjes te werken. Maar deze worden nog veel mooier wanneer je gebruik maakt van verschillende materialen. Bijvoorbeeld de grote pot van sfeervol aardewerk, een kaarsen standaard van metaal en een waxinelichthouder van glas. Deze afwisseling in materialen maakt dat een wandrek goed tot zijn recht komt.

Wandrek bij WinjeWanje Interieurs

Tip 4: Vergeet het ‘groen’ niet!

Nu namen wij de kleur groen als voorbeeld voor een accentkleur… Maar bij deze tip hebben we het over groen als in ‘platen’. Planten maken een interieur af! Nu hoef je natuurlijk geen hele yucca in het rek te zetten, maar een klein hangplantje dat over een pot en rand van het wandrek hangt is prachtig! Of heb je een mooie pot in het rek? Zet hier een leuke vetplant in, zo krijgen de potjes ook echt ‘vulling’.
Wist je dat wij bij WinjeWanje Interieurs ook allemaal mooie woonplanten hebben?

Tip 5: Een persoonlijke Touch.

En last but not least… Het wandrek hangt in JOU interieur. Dus moeten de spullen die er in staan bij jou en je interieur passen. Daarom is een persoonlijke touch erg belangrijk! Iedereen heeft wel een aantal spullen in huis die veel betekenen of een mooi verhaal hebben. Van klein tot groot…
Denk aan die ene mooie ansichtkaart die je ooit kreeg… Geef deze een mooi plekje in het wandrek. Of misschien een leuke souvenir van een mooie vakantie. Dit zijn de dingen die perfect zijn voor een mooi wandrek.

Dit waren onze 5 tips voor het mooi en sfeervol inrichten van je wandrek.
Hopelijk hebben wij je iets kunnen helpen na het lezen van deze blog. Maar mocht je het nog steeds lastig vinden, dan kun je altijd langs komen in de showroom. Wij helpen je natuurlijk graag bij het kiezen van de accessoires.
Je bent van harte welkom bij WinjeWanje Interieurs in Leeuwarden!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *