4 Tips | Voor een geschikt bos bloemen

Ondanks dat de zomer bijna voorbij lijkt te zijn, wil iedereen de zomerse sferen in huis houden. Jij ook? En hoe kun je dat nu het beste doen? Door een prachtig bos bloemen op tafel met precies de goede kleuren!

Bij WinjeWanje Interieurs vind je een groot scala aan prachtige kunstbloemen en planten. Ze zijn soms bijna niet van echt te onderscheiden. En het grootste voordeel is nog wel dat deze geen water nodig hebben. Dus ook voor de mensen zonder groene vingers, kun je je met een bos bloemen van WinjeWanje uit de voeten! Maar hoe zorg je nou dat deze ook goed uit komt in je interieur? Wij geven jou 4 tips!

Tip 1: Kies meerdere kleuren

Een gouden tip voor het creëren van een sfeervol bos bloemen is verschil in kleur. Zorg voor verschillende bloemen, maar ook verschil in kleur. Dit zorgt er voor dat een bos er veel speelser uit gaat zien. Nu hoef je natuurlijk geen regenboog aan kleuren neer te zetten, maar iets van verscheidenheid in tinten geeft een bos een hele gezellige uitstraling.

bos bloemen winjewanje

Tip 2: Werk ook met groen of een tak

Wanneer je dan een mooi bos bloemen hebt samen gesteld, kun je deze helemaal afmaken door ook een extra tak groen (of twee) er tussen te plaatsten. Denk hierbij aan een varen tak of eucalyptus. Groen in het interieur zorgt namelijk voor rust.

WinjeWanje Bos bloemen

Tip 3: Kies kleuren die passen bij je interieur

Wil je een blijvend boeket voor in huis samenstellen? Kies dan de kleuren zorgvuldig. De mooie kunstplanten vergaan niet, dus vaak is het een bos dat lang mee gaat. Kijk naar je interieur en welke kleuren je hierin hebt toegepast. Probeer deze kleuren ook op subtiele wijze terug te laten komen in je bos bloemen. Zo is er herhaling in kleuren wat zorgt voor rust. Heb je bijvoorbeeld een mooi wandrek aan de muur hangen en gebruik je hier een speciale kleur? Neem dit dan als uitgangspunt voor je mooie bloemen boeket.

Tip 4: Less is more!

Natuurlijk is een vol bos erg mooi, maar soms is het juist mooi om het subtiel te houden. Heb je bijvoorbeeld een hele mooie of unieke vaas? Dan werkt het vaak beter om hier niet al te veel bloemen in te zetten. Soms is 1 of 2 takken voldoende. Zo zorg je er voor dat de vaas het meeste opvalt en dus de blikvanger wordt en blijft. Kies daarom ook een tak of bloem met rustige kleuren.

Bos bloemen winjewanje

Share this post